Thursday 20 September 2012

"Δίνουμε τον παλμό μαζί". Ή αλλιώς το Μουσείο Μπενάκη και μια έκπληξη.

Και ξαφνικά ξυπνάς μια Πέμπτη του Σεπτέμβρη και ανακαλύπτεις πως ο ταχυδρόμος άφησε κάτι για εσένα. Στη 3g  εποχή που ζούμε το να λαμβάνουμε γράμμα θα έλεγε κανείς πως αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός. Και φαντάσου τώρα αυτό το γράμμα να έχει αποστολέα το αγαπημένο σου Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη


Πριν λίγο καιρό έχοντας ενημερωθεί διαδικτυακά, αλλά και μέσω εφημερίδων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσείο, βρήκα στην ιστοσελίδα του αυτήν την ανακοίνωση:

"...Για να μπορέσει να συνεχίσει πρέπει να καλύπτει με δικούς του πλέον πόρους το μεγαλύτερο μέρος από τις δαπάνες του, κάτι καθόλου εύκολο αυτόν τον καιρό. 

Σύμμαχοί μας, οι Ευεργέτες, οι Δωρητές, οι Χορηγοί, οι πολύτιμοι Φίλοι και όλοι όσοι πιστεύουν στις αξίες του Μουσείου".
 
Έτσι αποφάσισα να πάρω μέρος στο Πρόγραμμα Στήριξης του Μουσείου 


Και σήμερα έλαβα μια ευχαριστήρια επιστολή που καλεί όλους μας να "δώσουμε τον παλμό μαζί".



(και δωράκι ε! Ένας μαγνητικός σελιδοδείκτης με ένα διακοσμητικό σχέδιο του Γιάννη Μόραλη )


Τελευταίο και καλύτερο δώρο η κάρτα μέλους του Μουσείου Μπενάκη που όχι μόνο προσφέρει πολλά προνόμια στους κατόχους της, αλλά γενικώς φέρνει πολλή χαρά σε όποιον τη λαμβάνει.


Γι αυτό σου λέω, σε μια τέτοια σκοτεινή εποχή  αξίζει να κάνουμε μια μικρή ή και μεγάλη δωρεά στο Μουσείο Μπενάκη που με τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει τόσα χρόνια μόνο φως προσφέρει.



Υγ: Να σας θυμίσω εσάς τους Αθηναίους πως το Σάββατο 22/9 στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς θα γίνει η Ζωντανή Βιβλιοθήκη.Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ και περιμένω εντυπώσεις, αφού δυστυχώς η Θεσσαλονίκη είναι λίγο μακρυά.  

you may also like these terms....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...