Wednesday 16 November 2011

Κι όμως τα κατάφερε #1


Μέσα σε τόσο σκοτάδι που μας περιτριγυρίζει και μας αποθαρρύνει σκέφτηκα πως θα ήταν ενθαρρυντικό να ενημερωθούμε για ανθρώπους που αντιμετώπισαν δυσκολίες στη ζωή τους ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ
Σε πείσμα όλων βγήκαν νικητές και διέπρεψαν στον τομέα τους.Ξεκινάμε, λοιπόν...


August Strindberg 



Ο August Strindberg για παράδειγμα, ήταν Σουηδός θεατρικό συγγραφέας, μυθιστοριογράφος και ζωγράφος. Γεννήθηκε το 1849 στη Στοκχόλμη.

  • Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισε;

Η μητέρα του Στρίντμπεργκ πέθανε από φυματίωση όταν ο ίδιος ήταν μόλις 13 χρονών (το 4ο από τα 11 παιδιά της οικογένειας). Ο πατέρας του όμως ξαναπαντρεύτηκε τη νεαρή γκουβερνάντα των παιδιών του και μάλιστα πριν ακόμη περάσει ένας χρόνος από το θάνατο της γυναίκας του.
Η μητριά του ήταν πολύ αυταρχική και αυστηρή με αποτέλεσμα ο Στριντμπεργκ να μεγαλώσει μέσα στη μιζέρια και τις στερήσεις. Έγινε ένα παιδί υπερευαίσθητο και αντιδραστικό, οξύθυμο και καχύπτοπτο. Από τα πικρά αυτά βιώματα της παιδικής ηλικίας του, δεν θα κατορθώσει να απαλλαγεί ποτέ "ο γιος της δούλας". Σε όλη του τη ζωή αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα ώσπου το 1912 πέθανε από καρκίνο του στομάχου.

Και όμως τα κατάφερε και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς.

πηγή: wikipedia
αφορμή: η εκπομπή της Αθηνάς Καμπάκογλου στο Β' Πρόγραμμα 
«Εντός- Εκτός και Επί Σκηνής»κάθε Σάββατο στις 4:00 μ.μ.

No comments:

you may also like these terms....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...