Friday 11 November 2011

Στην Ελλάδα ζεις ας υπάρξει ελπίς*



Όχι δεν ήξερα το Λουκά Παπαδήμο κι από χθες αλλά στην κατάσταση που είμαστε για να


επιβιώσουμε πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Και η αλλαγή κατά κανόνα 


γεννάει ελπίδα και φως...και που θα πάει βρε παιδάκι μου..θα τα καταφέρουμε !




Πάντως αν το βιογραφικό ενός ανθρώπου είναι δείκτης της επιτυχίας και της 


αποτελεσματικότητας των κινήσεών του, αυτό του Λουκά Παπαδήμου είναι


"top of the top" που λένε.




υγ1: in architectural terms σημαίνει να συντονίζεις τις κεραίες σου με ότι συμβαίνει γύρω 


σου.


υγ2: πλησιάζει η πρώτη πρόοδος του εξαμήνου-εισπνοή-εκπνοή-εισπνοή-εκπνοή-...ουφ!




θα είναι σου λέω*





5 comments:

Feel What's Real said...

Ας ελπίσουμε όλοι για το καλύτερο!!! :)

Nena. said...

το χρειαζόμαστε όλοι μας για να ανασάνουμε...

*Eva* said...

βρηκα κι αυτο..

http://filologos10.wordpress.com/2011/11/13/δοτοσ-πρωθυπουργός-ο-άνθρωπος-των-παρ/#more-82091

Nena. said...

χμμμμ..........

konstantinos said...

Κατανοώ και επιδοκιμάζω την προσπάθειά σου να είσαι αισιόδοξη αλλά είμαι επιφυλακτικός στα όσα συμβαίνουν, γιατί κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται παρά για προσπάθειες του καπιταλιστικού συστήματος και των θιασωτών του να συνεχίσουν να καταδυναστεύουν τους λαούς. Όλες οι πολιτικές που έχουν ασκηθεί είναι είτε λαϊκίστικες και βρίθουν παροχών χωρίς μέτρο είτε αντιλαϊκές και παίρνουν πίσω και με τη βία κατακτήσεις και δικαιώματα.
Το σύστημα θέλει ανθρώπους φοβισμένους και επομένως εύκολα διαχειρίσιμους. Θέλει φτηνό εργατικό δυναμικό και υπέρογκα κέρδη για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις.
Λυπάμαι που το λέω, γιατί είμαι υπέρ της συνεργασίας των ευρωπαϊκών λαών, αλλά η ΕΕ δεν είναι παρά μια οικονομική συμμαχία 2-3 ισχυρών κρατών και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε δορυφόροι σε μια ανεξέλεγκτη τροχιά. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική δελεάζει τους αγρότες να παρατήσουν τα χωράφια τους και καταλήγουμε να εισάγουμε ακόμη και ζάχαρη, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια εξάγαμε! θα μου πεις, τι έγινε με τη ζάχαρη; Είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.
Σαν αποτέλεσμα της κακώς νοούμενης βιομηχανοποίησης αρχικά και της παγκοσμιοποίησης στη συνέχεια η ελλάδα έγινε μια χώρα καταναλωτής. Αυτό μας το επέβαλαν σιγά σιγά και όσο κι αν ακούγεται θεωρία συνωμοσίας επιβεβαιώνει την άποψη πως με τον τρόπο αυτό μπορούν να μας ελέγξουν, να μας εκβιάσουν, να μας εμπλέξουν σε δανειακές συμβάσεις με αμφίβολο αποτέλεσμα για εμάς, αλλά βέβαιο για τους επενδυτές:ξεπούλημα των πάντων, γης και υπηρεσιών, ώστε σε λίγα χρόνια να γίνουμε μια "ευρωπαϊκή ασιατική χώρα" με φτηνό εργατικό δυναμικό.
Δε θα σου μιλήσω για μια ευλογημένη χώρα-δεν το πιστεύω αυτό. Ούτε θα κάνω αναφορά στους...ένδοξους προγόνους. Αυτοί πέθαναν. Θα σου μιλήσω μόνο για εμάς, τους ζωντανούς. Έχουν καταφέρει να είναι τα όνειρά μας ζοφερά κι αυτό δε μας αξίζει. Είναι χρέος όλων όσοι σκέφτονται και ενδιαφέρονται να ζήσουν σε μια δίκαιη κοινωνία όπου η αξιοπρέπεια θα είναι ο κανόνας και όχι η λαμογιά, να κάνουμε ο,τι μπορούμε για να αλλάξει προς το καλύτερο αυτή η κατάσταση.
Αλλά αυτό απαιτεί ρήξη με το κατεστημένο. Απαιτεί να ρισκάρουμε να χάσουμε τη βόλεψή μας. Και να παραδεχτούμε πως δεν είναι δυνατό να αποθέτουμε τις ελπίδες μας σε εκείνους οι οποίοι κατάφεραν και μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Ο νυν πρωθυπουργός -τον οποίο κανένας έλληνας πολίτης δεν ψήφισε, γιατί ποτέ δεν έθεσε υποψηφιότητα σε εκλογές, παρά μόνο τον "διόρισαν" οι αποτυχημένοι διαχειριστές της εξουσίας, ναι, αυτοί που επί δεκαετίες ψηφίζει άκριτα ο λαός- υπήρξε διοικητής της τράπεζας της ελλάδος, μιας Ανώνυμης Εταιρείας που υπαγορεύει μειώσεις μισθών ενώ ο εκάστοτε διοικητής της παίρνει ετησίως περίπου 300.000 ευρώ και έχει τεθεί και ως θέμα στην ευρωβουλή δημοσίευμα εφημερίδας που αποκάλυπτε ότι «για το οικονομικό έτος 2008 τα εισοδήματα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν 4.051.949 ευρώ, από τα οποία σχεδόν το 100% αποτελούν αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, που φορολογούνται με πολύ χαμηλότερο συντελεστή ή δεν φορολογούνται καθόλου με βάση το ελληνικό φορολογικό σύστημα.»...Αν η αλήθεια για το ποσό βρίσκεται κάπου ανάμεσα, αντιλαμβάνεσαι πόσο εύκολο είναι για τον οποιοδήποτε διοικητή ΤτΕ να προτείνει μειώσεις μισθών και απολύσεις ως λύση για τα άσχημα οικονομικά της χώρας...
Αυτά προς το παρόν και βλέπουμε τι άλλο θα προκύψει τις προσεχείς ημέρες της νέας...διακυβέρνησης.
:-)

you may also like these terms....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...