Wednesday 16 March 2011

Για ένα Συνέδριο προετοιμάζεται και ο εισηγητής αλλά και ο σύνεδρος.


 Το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων ξεκινάει αύριο στο Ζάππειο.
Μέχρι την Κυριακή θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια πληθώρα διαλέξεων σχετικά με το επάγγελμα του αρχιτέκτονα.
Αναφερθήκαμε στο πρόγραμμα του Συνεδρίου    εδώ.Ρίξτε μια ματιά ,λοιπόν!
                                                                           
Επίσης,όπως διευκρινίζεται στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου,η παρακολούθηση γενικά είναι ελεύθερη σε όλους,"Όσοι εγγράφονται στο Συνέδριο και πληρώνουν συμμετοχή, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δεξίωση της έναρξης, σε δύο γεύματα [...] και θα παραλάβουν τσάντα με τα πρακτικά του Συνεδρίου, γραφική ύλη και βεβαίωση συμμετοχής".   

Προσωπικά έχω ανυπομονησία για το πως θα είναι τελικά αυτό το τετραήμερο.Στο #twitter μάλιστα που συζητώ με άλλους φοιτητές-bloggers και εραστές της αρχιτεκτονικής
όπως ο εύστοχος #architerror , η Μαρίνα που τώρα ξεκινάει να μας παρουσιάζει τους επίμονους  #serialarchitects της και φυσικά ο πολυπράγμων αν και petit #lepetitarchitect μοιραζόμαστε τον ίδιο ενθουσιασμό με την ελπίδα το Συνέδριο να ξεπεράσει ακόμη και το αναμενόμενο.

Και επειδή δεν αρκεί να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για την παρουσίαση του μόνο ο εισηγητής
,αλλά πρέπει και ο σύνεδρος να προσεγγίσει τις διαλέξεις ουσιαστικά και με πραγματικό ενδιαφέρον.Σαφέστατα θα υπάρχουν κι αυτοί που το βλέπουν σα μια ευκαιρία για εκδρομή και ωφελιμιστικά χαίρονται με τη βεβαίωση συμμετοχής ("θα μπει στο βιογραφικό βρε Νένα") γιατί έτσι μάθαμε,να κυνηγάμε απλά χαρτιά χωρίς να μας ενδιαφέρει αν υπάρχει αντικειμενικός αντίκτυπος στις γνώσεις μας.Μα πραγματικά,εξηγήστε μου κάτι,πως γίνεται κάποιος που
δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει μια ώρα έστω ενός θεωρητικού ,αρχιτεκτονικού μαθήματος της Σχολής του να ευελπιστεί πως θα παρακολουθήσει σχεδόν 10 ώρες ενός επιστημονικού Συνεδρίου στον αντίστοιχο τομέα?Ναι ξέρω,τι σκάω?Εμένα γιατί να με απασχολεί?Άλλωστε εχει ωραιότατα μαγαζιά για καφέ κοντά στο Ζάππειο που θα απορροφήσουν κι αυτούς τους φιλόδοξους.'Αλλωστε η _lfof_ και η spottedm μου είπαν πως δεν ευθύνομαι εγώ για κάτι τόσο παράλογο,αλλά ναι,κάπου πρέπει να το πω.

Και επειδή πρέπει να ετοιμάσω και τη βαλίτσα μου,σκέφτηκα να σας δείξω τι θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει απαραίτητα στην τσάντα μου αυτές τις μέρες:



scetch book,
daily planner (#moleskine κατα προτίμηση), 
nikon dslr,(φορτιστη μην ξεχασεις)
extra τετράδιο (το δικό μου είναι απ'το μουσείο της Ακρόπολης με σκίτσο του Bernard Tschumi ), 
μολύβι, σβύστρα,στυλό,
 ipod (για τα διαλείμματα),
γυαλιά οράσεως (ναι μπήκα κι εγώ στο club)

και "την ευχαρίστηση της γνώσης" μαζί:-)

Καλή αντάμωση!

3 comments:

Devilishly Stylish said...

hmm εδω θα συμφωνησουμε... πες θα παω εκδρομη οχι σε συνεδριο.. αλλα φυσικα ακρη δεν βγαζεις.. anyway καλα να περασεις και περιμενω εντυπωσεις!!! :)

matinasot said...

Τουλάχιστον υπάρχουν κάποια άτομα που το βλέπουν σοβαρά!Κάτι είναι και αυτό ε? :D
Να περάσεις τέλεια!

Nena. said...

κατι ηταν κι αυτο τελικα κοριτσια...ακρη δε βγαινει γενικως!ας ειμαστε καλα εμεις κ ολα τ αλλα θα γινουν!καλη καρδια:-)

you may also like these terms....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...