Saturday 7 May 2011

ORLANDO-Η Ράνια Εμμανουηλίδου στο ΜΜΣΤ.

Παρασκευή 6 Μαΐου -Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Μπορεί να ήταν τα γενέθλιά μου χθες,αλλά δε θα μπορούσα να λείψω από τα εγκαίνια της έκθεσης της εικαστικού Ράνιας Εμμανουηλίδου στο ΜΜΣΤ.Η έκθεση έχει τον τίτλο "Ορλάντο" ως άμεση αναφορά στο βιβλίο της Βιρτζίνα Γουλφ και παραπέμπει στη θεματολογία των έργων, που παίζει με την έννοια της εξέλιξης και της μεταμόρφωσης.


Είχα τη χαρά και την τιμή να παρακολουθώ μαθήματα ελευθέρου σχεδίου από τη Ράνια επί 3 χρόνια.
Πραγματικά είναι μία από της ευχάριστες αναμνήσεις της σχολικής μου περιόδου.
Το να έχουμε δίπλα μας μια τέτοια καλλιτέχνιδα (φυσικά πάντα εκεί και η επίσης σπουδαία εικαστικός Μαριάννα Ιγνατάκη) ήταν κάτι μοναδικό στην προσπάθεια που κάναμε ώστε να προσεγγίσουμε την τέχνη του ελευθέρου σχεδίου.Ίσως,μάλιστα τα σαββατιάτικα 7ωρα στο εργαστήριο να είναι το μόνο που μου λείπει από την τρίτη λυκείου.
λίγα λόγια για τη Ράνια.
Έτσι είχα την ευκαιρία αυτά τα χρόνια να απολαύσω κι άλλες εκθέσεις της Ράνιας Εμμανουηλίδου στην Πινακοθήκη Μάργαρη στην Αμφιλοχία,στην γκαλερί της Ζήνας Αθανασιάδου,στο στρατόπεδο Κόδρα (Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης) κοκ.
Ωστόσο κάθε φορά είναι και μια νέα,διαφορετική εμπειρία,πάντα βασισμένη στα στοιχεία που κάνουν την τέχνη της Ράνιας ουσιαστική και μοναδική.






 Έτσι ήταν και χθες,τα έργα της Ράνιας επιβλήθηκαν στον όμορφο χώρο του ΜΜΣΤ με έναν απλό τρόπο που άμεσα προκαλούσαν το θεατή να μπει στη δική τους τροχιά.Στην έκθεση μάλιστα υπάρχει και το  πρώτο video art της Ράνιας με τίτλο GENESIS.
Να επισημάνω πως η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στη Λυδία Χατζηιακώβου η οποία μιλώντας για την έκθεση τόνισε αυτό που όλοι νιώσαμε,πως τα έργα δε χρειάζονται περιγραφή και επεξηγήσεις αφού από μόνα τους κάνουν έντονη την παρουσία τους στο χώρο.
Θα αφήσω τις εικόνες να σας μεταφέρουν κάτι από το χθεσινό βράδυ και φυσικά επιβάλλεται να επισκεφτείτε την έκθεση μέχρι τις 26 Ιουνίου.









classy as always





Εδώ θα βρείτε το δελτίο Τύπου της έκθεσης.

4 comments:

Rinos said...

nice blog have a look if you want

Nena. said...

thank you so much!I took a look and it's very interesting!

konstantinos said...

Τελικά ο κόσμος είναι μικρός, μια σταλιά!
:-)
Ήρθα λίγο αργότερα και δε με βλέπω στις φωτογραφίες. Έμεινα όμως μετά για κρασί και parmigiana...

Nena. said...

δε δε πρόλαβαν οι φωτογραφίες...Ωστόσο για τους ανθρώπους που έχουμε σε εκτίμηση πρέπει να λέμε ευτυχώς που είναι μικρός ο κόσμος μας :-)

you may also like these terms....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...