Wednesday 1 June 2011

Γεώργιος Ζυμαράκης



O Γεώργος Zυμαράκης γεννήθηκε στη Xίο και σπούδασε στην Nέα Yόρκη και το Παρίσι. Eχει εκθέσει τόσο στις H.Π.A όσο και στην Eυρώπη και έργα του υπάρχουν σε πολλές σημαντικές συλλογές ανά τον κόσμο. Eργάζεται στην Aθήνα και στη Xίο και τα τελευταία 20 χρόνια εκδίδει το περιοδικό των Kαλών Tεχνών Gallery Guide.

via adamgallery.gr

Είχα τη μεγάλη χαρά ,λοιπόν, να γνωρίσω τον κ.Ζυμαράκη στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων του ΣΑΔΑΣ-το θυμάστε; 
Και για την ακρίβεια ήταν μια εντελώς τυχαία συνάντηση που κατέληξε σε μια όμορφη γνωριμία.
Βλέπετε αν και η Αθήνα είναι το δεύτερο "σπίτι μου" δεν είχα ξαναπάει στο Ζάππειο και ευτυχώς βρέθηκε ένας ευγενικός κύριος, με ποδήλατο για να μου δείξει την είσοδο.Ποιος να το περίμενε πως θα ήταν ο κ.Ζυμαράκης; 

Μου είπε για τη ζωή του εκεί, για το έργο του, για τις διάφορες εκθέσεις που έχει κάνει ανά τον κόσμο, για την κόρη του που επίσης σπούδασε στην Αμερική αλλά και για κάτι που καλλιέργησε μέσα από την τέχνη του.Το να μπορεί να "διαβάζει" τον άλλον μόνο και μόνο από τις εκφράσεις του προσώπου του και τις κινήσεις του. Και πως αυτά τα στοιχεία είναι παρόμοια ανάμεσα σε ανθρώπους της ίδιας φυλής αλλά και το πόσο ανόμοια είναι συγκριτικά με άλλες φυλές.Θυμάμαι χαρακτηριστικά να λέει το πόσο του αρέσει όταν συναντάει ανθρώπους που σε ανάστημα και χαρακτηριστικά θυμίζουν την κλασική αρχαιοελληνική ομορφιά.

Φυσικά αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο απ' όλα ήταν το γεγονός πως υπήρξε πολύ καλός φίλος με τον Frank Gehry.Όσο ζούσε και δημιουργούσε στην Αμερική έκαναν παρέα και ήταν πολλές οι φορές που πήγαινε μαζί του σε κάποιο εργοτάξιο. Το ατελιέ του να φανταστείτε ήταν απέναντι από το γραφείο του Gehry. (!!!)



Ψάξτε -εάν δεν το ξέρετε ήδη- το περιοδικό Gallery Guide. Πραγματικά ο πληρέστερος οδηγός για τις Καλές Τέχνες σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους και gallery της Ελλάδας.


υγ αν απουσιάζω φταίει που ξεκίνησαν τα επίπονα ταξίδια στον κόσμο της εξεταστικής.

No comments:

you may also like these terms....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...