Tuesday 16 November 2010

Deep Purple*

First we take red and white then we take PURPLE.
[click "deep purple" for listening]


 Η αλήθεια είναι πως το μωβ είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου χρώματα το οποίο επιλέγω αρκετά συχνά στο ντύσιμό μου αλλά και στη διακόσμηση του σπιτιού μου.
Τον τελευταίο καιρό όμως η αγάπη μου γι'αυτό έχει αυξηθεί και ο λόγος είναι πως δύο πολύ καλές μου φίλες αποδείχτηκε ότι το αγαπούν πιο πολύ από εμένα.
Το παρατήρησα,λοιπόν, στις τσάντες τους,στα ρόυχα τους,στα παπούτσια τους,στα παλτό τους,στα ρολόγια τους,στα γυαλιά τους αλλά κυρίως στα σπίτια τους.Πάντοτε με μέτρο η χρήση του,τόση ώστε να το κάνει αισθητό αλλά όχι βαρετό.
Τί είναι άραγε αυτό που μας κάνει να αγαπούμε τόσο πολύ το μωβ και να το προτιμούμε σε τέτοιο βαθμό?Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με κανένα παρόμοιο χρώμα,το μωβ ενεργεί αυτόνομα,ουσιαστικά και δυναμικά.Επιβάλλεται στο χώρο και κεντρίζει άμεσα το ενδιαφέρον του επισκέπτη.



Ειδικότερα.....

Για να προσελκύσουμε την προσοχή σε έναν εσωτερικό χρωματικό σχεδιασμό, το μωβ είναι το χρώμα που μπορεί να προσφέρει λύσεις  κατάλληλες για κάθε δωμάτιο και μπορεί να προσαρμόζεται σε όλα τα στυλ.Τα  μωβ έπιπλα φαίνονται πραγματικά πολύ σύγχρονα, ακόμα δείχνουν πολύ εντυπωσιακά.Για παράδειγμα, η χρήση του μωβ φωτός από την Cucine Lube, είναι πολύ ενδιαφέρουσα,βασικά εκπληκτική. Φωτεινοί λευκοί χρωματικοί συνδυασμοί ενισχύουν την ηρεμία και την ευχάριστη ατμόσφαιρα του χώρου. Ακόμη και τα έπιπλα αλλά και τα πλακάκια του μπάνιου που χρησιμοποιούν  το μωβ χρώμα  προσθέτουν  μια αισθησιακή εντύπωση.
Επιπλέον, το μωβ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κρεβατοκάμαρά σας και το υπνοδωμάτιο των παιδιών σας. Προκαλεί τις εντυπώσεις και μπορείτε να χαλαρώσετε σε αυτό. Το μωβ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα σημεία και να έχει τη δική του σημασία ανάλογα με τον ιδιοκτήτη.


To attract attention in an interior design coloring, purple is the color that can provide solutions that are suitable for every room and can adapt to all styles. Purple furniture actually looks very modern, even can look glamorous. For example, the use of purple light from Cucine Lube, very interesting,actually amazing. Bright white color combinations enhance the calm and pleasant. Not just for furniture use the bathroom tiles with the color purple, add a sensual impression. In addition, the color purple can be used in your bedroom and the bedroom of your children. Impression can be radiated to relax in it. Purple can be used in several places and have their own impression of its owner.




Το μωβ είναι ένα σύνολο αποχρώσεων του ορατού φάσματος, που βρίσκονται μεταξύ κόκκινου και μπλε ενώ είναι η πρώτη συνθετική χρωστική ουσία ανιλίνης.
Το ανακάλυψε τυχαία ο χημικός Sir William Henry Perkin, στα 18 του (δεν ήταν τότε Sir), το 1856, στην προσπάθεια του να φτιάξει τεχνητή κινίνη.
Την ονόμασε Μωβεΐνη (Mauveine) ή αλλιώς ανιλινικό πορφυρό (aniline purple).
 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%89%CE%B2




Το μωβ είναι ένα χρώμα που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται στα κτίρια τα τελευταία χρόνια. Είναι αρκετά μοντέρνο και συμβολίζει την κυριαρχία (γι αυτό και χρησιμοποιήθηκε σε βασιλικές περιβολές, αλλά και σε μανδύες κληρικών και αυτοκρατώρων). Το μωβ χρώμα αυξάνει την παρατηρητικότητα, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί καταπραϋντικά και δεν κουράζει τα μάτια.Προτείνεται σε χώρους ξεκούρασης, αναγνωστήρια ή χώρους ψυχαγωγίας.        
                                                             Συνδυάζεται όμορφα τόσο με ανοιχτά χρώματα όσο και με μουντά.
purple in Samos island...
purple in Jou's  terms...
purple in Athens...

purple tights...
purple in Nea Smirni...
Purple in Daphne's terms..
purple in kitchen terms....
happy purple  hours :-)
summer in purple terms
my purple FRIENDS/love you:-)



6 comments:

Ευα said...

ωραιο post + καλες προτασεις!

errika koutsiafti said...

Deep Purple...EXACTLY!!!

Anonymous said...

Xereis to mov einai ontws idiaitero xrwma kai gia allous tomeis! Gia paradeigma sto tragoudi iparxei i fimi oti gia na vgaleis wraia mia psili nota, skepsou mov xrwma-mpakaliki methodos,alla kata ena periergo tropo leitourgei! Kapoios prepei na lisei to mistirio tou mov!

Nena. said...

αληθεια?ισχυει κ για τη μουσικη δηλαδη μια περιεργη επιδραση του μωβ?
μα καποιος πρεπει να κανει καατι!!!!

movariemai said...

mov mov mov! nmzw oti eprepe n mai k gw ekei mesa...paralipsis....:P:P:P t mov exei ontws perierges epidraseis...ti na kanoume??? apla tis zoume mesa se mov apoxrwseis...:)

Nena. said...

esi eisai to eukolws ennooumeno pou paraleipetai!
enas mov kosmos mas perivallei nomizw:)

you may also like these terms....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...