Monday 31 October 2011

Ενημερωτική Ομιλία με θέμα: «Η Αρχιτεκτονική της Θεσσαλονίκης»


Ραντεβού αύριο*


Η Επιτροπή Πολιτιστικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. σας προσκαλεί στη σειρά ενημερωτικών ομιλιών για την πανεπιστημιακή κοινότητα και το ευρύ κοινό με τίτλο: 


«Η Αρχιτεκτονική της Θεσσαλονίκης». 

Η σειρά απαρτίζεται από 5 εβδομαδιαίες εισηγήσεις, με ομιλητές, τον καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Βασίλη Σ. Κολώνα και την καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. κ. Αλέκα Καραδήμου Γερόλυμπου.
Οι ομιλίες της συγκεκριμένης ενότητας φιλοδοξούν να παρουσιάσουν την αρχιτεκτονική και πολεοδομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα μέσα του 19ου αιώνα ως σήμερα.
Η περίοδος των Μεταρρυθμίσεων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η αλλαγή της κυριαρχίας στην πόλη, η μεγάλη πυρκαγιά του 1917, ο ανασχεδιασμός της πόλης και η ανοικοδόμηση, οι πληθυσμιακές ανακατατάξεις και τα μεγάλα έργα της μεταπολεμικής περιόδου οριοθετούν τους βασικούς άξονες στην εξέλιξη της εικονογραφίας της πόλης.
Η κ. Αλέκα Καραδήμου Γερολύμπου θα είναι η εισηγήτρια της πρώτης ομιλίας με τίτλο:

"Η Θεσσαλονίκη πριν από το 1912. 
Παράδοση και εκσυγχρονισμός 
με φόντο την βαλκανική ενδοχώρα." 

που πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Ι (ισόγειο) του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.)*, στις 19:00.

* Εξυπηρετούν οι γραμμές ΟΑΣΘ 17,24,37 – Στάση Φοιτητική Λέσχη (Λεωφόρος Γ΄ Σεπτεμβρίου)


No comments:

you may also like these terms....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...